Over ons

Wilt u meer informatie over onze paarden?

Neem contact op

meer van cool running paints

Over ons

Wie zijn we

Cool Running Paints is gevestigd op Texel nabij het plaatsje Oosterend. Ons ambitieuze en actieve bedrijf is gespecialiseerd in het fokken, trainen en verkopen van American Paint- en Quarterhorse Futurity Prospects.
Wij organiseren daarnaast demonstraties, clinics, lessen en paarden coaching. Westernliefhebbers kunnen met of zonder paard bij ons terecht.

Wat doen we

De hoofdactiviteiten van Cool Running Paints zijn:

 • het fokken van Painthorses, Quarter horses en Quarabs
 • het trainen en verkopen van Futurity prospects
 • het geven van lessen aan kinderen en volwassenen

Fokkerij

Onze fokkerij richt zich op het fokken van American Painthorses, Quarterhorses en Quarabs van het stockhorse type. Wij streven ernaar om correct gebouwde, werkwillige en goed bewegende atletische sportpaarden met een super  fijn karakter te fokken, die met name geschikt zijn voor reining, cutting, cowhorse of voor recreatief gebruik. Fokmerries uit oudere bewezen bloedlijnen staan aan de basis van het fokprogramma en geven fijne karakters en een sterk en correct exterieur aan hun kleurrijke veulens.

We maken gebruik van  bloedlijnen van onder andere:

 • Cut a Sugar Pep
 • Colonel Smoking Gun
 • Callo Del Cielo
 • Don Quixote Escapes
 • Wimpy’s Little Step
 • Listo Lena
 • Peppy San Badger
 • Taris Catalyst
 • Great Pine
 • Hollywood Dun It
 • BQ Catalyser

De veulens groeien op in de kudde en lopen gedurende hun jonge jaren vrij over de vele hectares grasland die Cool Running Paints beschikbaar heeft.
De trots van Cool Running Paints zijn de  dekhengsten CR Superman Sugar Pep, GP The Cowboy Gun en BQ Catalyser. Met behulp van deze prachtige, leergierige en getalenteerde hengsten met eeen superfijn karakter en sterke will to please, wil Cool Running Paints de kwaliteit van de toekomstige veulens nog verder verfijnen met nog betere karakters, werklust en reiningtalent.

Training

U kunt bij ons terecht voor het zadelmak maken, trainen of omscholen van uw paard. Al onze trainingen gebeuren op een eerlijke en correcte wijze, waarbij ontspanning en rust centraal staan. Het doel is een solide en veilige basis te leggen voor paard en ruiter. In overleg krijgt uw paard een ruime box, paddock en weidegang.

1e maand: zadelmak maken

Het paard raakt vertrouwd met grondwerk, douchen, zadel, hoofdstel en een ruiter op zijn rug in stap en draf in een veilige omgeving.    

2e en 3e maand: basis training

Hier leert het paard alle basis vaardigheden van het paardrijden en voor een veilige omgang. Het leert netjes nageeflijk te rijden in alle gangen met nette overgangen en leert netjes wijken voor uw been. Er wordt vaak buiten uitgestapt zodat uw paard alvast went aan het verkeer. Regelmatig worden de trainingspaarden gedoucht en zijn veel in handen. De paarden worden 5x per week getraind en hebben dan 2 dagen rust. Tijdens deze 2 maanden bekijken we wat uw wensen zijn en waar uw paard talent voor heeft of niet. Daarna kunnen we een verder advies geven.     

4e maand en verder:

Het paard kan verder getraind  worden in de diverse manouvres en disciplines van het westernrijden. U kunt ook bij ons terecht voor trailerlaad- en verkeersmak trainingen. Kosten €675,- per maand incl. stalling en voer.

Lessen:

Dagelijks worden er op afspraak westernlessen gegeven in privé- of groepsverband met uw eigen paard of met een van onze Paints en Quarters. De lessen worden verzorgd door Theo den IJzerman. Voor kinderen tot 12 jaar zijn er pony lessen met Shetlanders en Welsh pony’s. Ook grondwerk en horsemanship lessen voor een veilige omgang met paard of pony zijn mogelijk. Regelmatig worden er lessen verzordt door vooraanstaande professionele ruiters. Ook zijn er regelmatig diverse clinics.

Verkoop

Bent u op zoek naar een paard voor de sport of recreatie, dan helpen wij u graag bij het zoeken naar het paard dat aan uw wensen voldoet. Wij hebben doorgaans meerdere leuke westernpaarden te koop. Deze zijn meestal uit eigen fokkerij en geschikt voor de diverse wedstrijd disciplines en recreatie. Verder zijn we dealer van Bobs Custom Saddlery,NRHA Saddlesmith en Lamicel. In onze webshop Tack and Care vindt u  bijna alles wat u nodig hebt voor de westernsport en de verzorging van uw westernpaard. Bij Cool Running Paints staan een goede kwaliteit en een eerlijke prijs hoog in het vaandel.

Vakantie Pension

Even er tussen uit en genieten op ons rustige maar gezellige eiland? Dan  kunt u in het voorjaar en ‘s zomers uw paard of pony meenemen op vakantie en lekker door bos, duinen en over het strand van Texel te rijden.

meer info of inschrijf formulier aanvragen: info@reininghorse.nl

 

Paarden Coaching Texel

twist en showgirl 430

Waarom Paarden Coaching ?
Contact met paarden roept iets bij je op, maakt iets los, zorgt voor ontspanning, rust en maakt je vrolijk.
Paarden verwachten niets van je. Je kunt jezelf zijn zoals je op dat moment bent en voelt in het hier en nu.
Paarden reageren hier heel puur en eerlijk op en kunnen je laten inzien waar het precies om gaat, met hun pure eerlijke reactie kunnen ze je een spiegel voor houden en verwachten niets van je.
Door contact met paarden wordt je bewuster van je lichaam, houding en zintuigen. Waar zit de spanning? Ze helpen je om bij je gevoel te komen, want je hoofd neemt vaak de leiding. Ze leren je weer te voelen en jezelf te zijn.
Je ervaart waar waar je tegen aanloopt en hoe dit anders kan door oefeningen met het paard te doen en vaardigheden onder de knie te krijgen onder leiding van de coach.
Geen muren, saaie, muffe praktijkruimte. Maar lekker in beweging in een natuurlijke omgeving in de buitenlucht met de weersinvloeden die bij het seizoen horen.
Zon, wind, gras en zand..
Paarden, hun geuren, geluiden…..ontspanning.

lynnjustin (351x500)

Wat is Paarden Coaching?
Inzetten van paarden als hulpmiddel in coachingssessies met mensen. We maken gebruik van de natuurlijke kwaliteiten van het paard.
De manier waarop ze op mensen reageren. Paarden reageren nonverbaal met lichaamshouding, gedrag en uitstraling.
Ze stralen energie uit en vangen energie op, door dit te gebruiken zijn ze effectief als hulpmiddel in het toetsen van de energie die een persoon uitstraald en zullen daar op een natuurlijke manier op reageren.
In de paardencoaching maken we gebruik van het natuurlijke gedrag van paarden, door een persoon in de zelfde ruimte als het paard te plaatsen. Het paard zal contact gaan zoeken en zijn nieuwe kuddegenoot gaan scannen. Zoals ze in de natuur op kuddegenoten reageren, reageren ze ook op mensen. De coach kan de reacties van het paard vertalen naar de persoon toe.
De paarden
Bij Paarden Coaching Texel  wordt er met verschillende paarden gewerkt, voornamelijk met American Paint en Quarter Horses, Quarabs maar ook met kleinere pony’s zoals Welshpony’s en Shetlanders.

img_7037

Wie is Ilonka
Ilonka is opgegroeid tussen de paarden, als klein meisje had ze al een enorme aantrekkingskracht tot paarden. Ze heeft haar hele jeugd tussen de paarden doorgebracht en een opleiding tot sociaal pedagogisch werkster succesvol afgerond.
Daarnaast heeft ze tal van aanvullende cursussen gevolgt.
Na jaren in het onderwijs en de kinderopvang gewerkt te hebben wilde ze iets anders maar wel met paarden en het liefste ook met mensen en kinderen. Ze heeft de opleiding paardencoaching gedaan, wat haar enorm aanspreekt en heel goed te combineren is met het werk bij de paarden. Paarden Coaching heeft haar zelf ook enorm geholpen, waardoor ze nog enthousiaster is geworden om te gaan coachen.

Naast haar eigen werk runt ze samen met haar man al meer dan tien jaar de Trainingsstal en Fokkerij Cool Running Paints. Hierdoor heeft zij zeer veel ervaring opgedaan tijdens het opleiden van de jonge paarden, het begeleiden van de eigenaren van de paarden.
Hierdoor is ze zeer bedreven in het goed kunnen lezen van het paard.
Contact
Wilt u een afsraak maken of meer informatie over een sessie paardencoaching dan kunt u vrijblijvend contact op nemen met:
Ilonka den IJzerman-Gmelich
Tel: 06 21816259
email: info@reininghorse.nl

 

Meer weten over de mogelijkheden? Bel naar (0031) 06-21816560 of mail naar info@reininghorse.nl .

meer van cool running paints

Bekijk onze

Stel je vragen direct